Apple har gjort det igjen … eller har de det?

For oss Apple Fanboys var gårsdagen på høyde med julaften, kanskje med det unntaket at vi kun fikk se gavene, de kommer nemlig ikke før om flere uker. En ny iPhone er på vei, nei vent, TO nye iPhoner er på vei. En stor og en litt mindre stor. De er lekrere, raskere, har flere funksjoner og overgår som alltid alt som har vært. Men vent, “there is one more thing”: Apple Watch er her, Apples nye produktkategori som skal revolusjonere måten vi bruker teknologi for alltid.

Men vent nå litt! Både store telefoner fullspekket med nye funksjoner har vi da sett før. Og smartklokker? Det er det da flere som lager? Så hva er så spesielt med Apple sine “nyvinninger”?Apple Watch og iPhone 6

Jeg må innrømme at jeg lot meg rive med i gårsdagens entusiasme, men i dag har bakrusen tatt over. Selv om jeg elsker Apple universet og er fullstendig avhengig av den etterhvert sømløse integreringen av alle produktene i hverandre så har jeg vært utro og testen bla.a. Android. Jeg hadde sågar en Galaxy Gear smartklokke nesten ett år. Med det bakteppet sitter jeg dessverre igjen med følelsen av at Apple ikke lengre er den store innovatøren, men desperat forsøker å henge med i svingene. En stor iPhone på 5″ kommer fordi markedet etterhvert krever store telefoner, ikke fordi Apple har lagt premisset. Smartklokken kommer også fordi markedet har stort fokus på det, ikke fordi Apple fant opp konseptet. Riktig nok kommer alt i Jonathan Ive’s innpakning og velkjente design – Apple Watch er lekker, men er den revolusjonerende? Bortsett fra en genialt brukergrensesnitt og en ny og innovativ bruk av “knappen” på klokka er det mye fancy funksjoner som jeg tror de fleste brukerne vil gå lei av etter en stund. Den morsomme funksjonen med å sende “tegnemeldinger” fungerer bare hvis mottageren har Apple Watch også. Og hva er batteritiden? Se det vil ingen si ennå. Dessverre har ikke Apple klart å lansere dette som et gjennomført “må ha” produkt, men bare en fancy greie som også vil trenge jevnlig lading og uansett blir utdatert om ett års tide når Apple Watch 2 kommer. Den er sikkert tynnere, raskere og bedre.

Joda, jeg skal nok ha ny iPhone til høsten. Men ny klokke? Njaa … skeptisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *